pondělí 18. července 2011

Taková moderní rodinka / Modern Family - Zhodnocení Dabingu

Asi před rokem se dostal na české obrazovky v Americe hodně oblíbený seriál Modern Family. Jelikož nechytám HBO comedy k dabingu jsem se dostal až dnes přes TV Prima, která si koupila práva.


Začněme od hlavní rodinky. Hlava rodiny - táta Phill se povedl vystihnout pořádně. I v tomhle znění je pořád vtipný a hlas na něj dobře pasuje. Manželka Claire už tak podařeně nezní. I přes to, že se na její hlas dostala skvělá M. Hudečková ke Claire se prostě nehodí a pouze mi připomíná Nancy Botwin z Weeds. Co se týče dětí, ty se docela povedly, možná si mohli udělat větší práci s prostřední Alex, ale jinak spokojenost. Největší kámen úrazu přichází s homosexuály Mitchellem a Cameronem. Chudáka Mitchella dostal do svých rukou .. wait for it.. Filip Švarc. Naprosto nehodící se hlas, který pouze otravuje. Z Camerona udělal dabing zase úplného "buzíka", když v orginále tak nepůsobí. A nakonec nejstarší pokolení. Maestra Eda O'Neilla (Jay) nechali tak, jak jsme na něj zvyklí. Ano, v seriálu Jaye dabuje Pavel Zedníček. Zato Glorie se chytla Kateřina Lojdová, která sice celkem i sedí, ale bohužel se vytratil všechen ten hezký španělský přízvuk. Poslední - tlouštík Manny dopadl taky dobře.

HBO odvedlo zhruba dobrou práci, nebýt Mitche, Camerona a Glorie pokračoval bych zřejmě ve sledování dabingové verze. Ale jo, určitě se občas podívám, když uvidím "Takovou moderní rodinku" v TV. :-)  

Žádné komentáře:

Okomentovat