pátek 29. července 2011

The Simpsons Arcade - Co by člověk neudělal pro jednu koblihu.


Opět přicházím s něčím novým. Tentokrát se shrnutími IOS her a občas i nějaké té aplikace. Nebudu zbytečně obkecávat a jdeme na to :)

http://a5.mzstatic.com/us/r1000/017/Purple/8c/fc/ae/mzl.kthciynf.320x480-75.jpghttp://a3.mzstatic.com/us/r1000/050/Purple/dc/74/5f/mzl.tkoksdaw.320x480-75.jpg

Jelikož jsem hodně velký fanda Simpsonových (jak her, seriálu, tak i filmu), nemohl jsem si nechat utéct i tuhle arkádovku na můj Ipod Touch. Hru jsem hrál asi před rokem ještě na mém starém mobilu se symbianem, kde neměla tak krásnou grafickou stránku a taky myslím byla o něco kratší a jistě lehčí. 

V klasickém menu najdeme i kolonku "Music library", pro poslech kvalitnější hudby, než té co hraje v menu a později i ve hře. Tím myslím puštění nějaké písničky / písniček ze svého zařízení. To se u hodně her nevidí, tedy kromě některých z EA. 

Celý příběh pojednává o tom, že zkorumpovaní sousedé starosta Quimby a Mr. Bearns ukradnou Homerovi koblihu. Ten se s větou "A Donut so tasty. It's worth killing somebody over ? I must have it!" rozejde do ulic a začne mlátit agenty, kteří se jej při záchraně snaží zastavit hlava, ne hlava . Celou hru vlastně pouze chodíte s Homerem po ulicích, obchoďáku, či Burnsovém panství s úkolem vyvraždit všechny koho vidíte a dostat se k té chutné koblize. K tomu vám dopomáhá celá Simpsonovic rodina, která vám občas s padouchy na malou chvíli pomůže. Používáte pouhé 4 tlačítka a to - doleva, doprava, skos a úder. Mezi koly jsou i minihry, jako foukání balónů. nebo běh před krávami. Uprostřed a před koncem každého kola na vás čeká velký boss - postavička ze Simpsonových. Zmíním třeba Smitherse, starostu Quimbyho, Čmeláčího muže, nebo hlavního a zároveň posledního pana Burnse.

Celkem se musíte prodrásat 6ti lokacemi, které jsou aspoň pro mě velice kraťoučké, i když bossové nejsou zrovna nejlehčí. Jediné plus ke konci ještě je, že si po dohrání můžete kdykoliv zahrát obíbenou lokaci a probojovat jí s ještě větším skóre.

  • Grafika
  • Ovládání
  • Skvělá cena (0,79 €)
-
  • Celkový čas hraní
Mé hodnocení: 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat